CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR
Un obiectiv important pentru ultimele patru decenii din orașul Alba Iulia îl reprezintă Casa de Cultură a Sindicatelor. Pe fondul dezvoltării industriale și creșterii populației orașului în deceniile șase-șapte, a fost resimțită nevoia unui nou așezământ de cultură care să facă față cererii crescânde de „activități cultural-educative de masă” și care să determine „formarea omului nou constructor conștient al socialismului și comunismului”, așa cum titrau ziarele epocii.
Lucrările de construcție au început în luna aprilie 1974, după planurile arhitectului Gheorghe Dorin și avându-l ca șef de șantier pe Gheorghe Gherbea. Au contribuit la construirea și mobilarea noului local 12 întreprinderi din județ și din țară, care s-au orientat spre tehnici și soluții moderne, la acea vreme. Principalul constructor a fost Întreprinderea Județeană de Construcții Montaj. Edificiul a fost finalizat într-un timp record, Casa de Cultură fiind dată în folosință la data de 18 decembrie 1976.
Casa de Cultură a Sindicatelor are o sală de spectacole de 548 locuri și o lojă cu 30 de locuri, precum și o sală de conferințe de 165 de locuri. De asemenea, la subsol există o sală de sport, la care se adaugă alte săli și anexe cu diferite destinații, birouri, cluburi etc. Din anul 1995, face parte din Asociația Națională a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România.
În prezent, numeroase evenimente culturale sunt organizate aici: concerte, piese de teatru, vernisaje, târguri de carte, spectacole de stand-up comedy, uneori proiecții cinematografice etc.
Consultant științific: Dr. Tudor Roșu, istoric
Un obiectiv important pentru ultimele patru decenii din orașul Alba Iulia îl reprezintă Casa de Cultură a Sindicatelor. Lucrările de construcție au început în aprilie 1974 și s-au finalizat într-un timp record. Clădirea a fost dată în folosință la 18 decembrie 1976. Efortul a fost unul colectiv. La construirea și mobilarea noului edificiu cultural au contribuit 12 întreprinderi din județul Alba și din țară, care s-au orientat spre tehnici și soluții moderne, la acea vreme.
Instituția de cultură are o sală de spectacole de 548 locuri și o lojă cu 30 de locuri, precum și o sală de conferințe de 165 de locuri. Pe lângă funcția culturală, clădirea găzduiește o sală de sport, birouri, dar și spații comerciale.
Casa de Cultură a Sindicatelor este locul în care sunt organizate: concerte, piese de teatru, vernisaje, târguri de carte, spectacole de stand-up comedy, uneori proiecții cinematografice.