SPECTACOL DE RECONSTITUIRE ANTICĂ CU GARDA APULUM

Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

SPECTACOL DE RECONSTITUIRE ANTICĂ CU GARDA APULUM

13 aprilie, 2018 la 18:00

INTRARE LIBERĂ

Începe seria spectacolelor de reconstituire antică susținute de Garda Apulum la Poarta IV a Cetăţii Alba Carolina. Prima reprezentaţie din acest an va fi vineri, 13 aprilie, de la ora 18.00.

Pentru început, în luna aprilie, spectacolele vor avea loc de la ora 18.00, în fiecare vineri, urmând ca celelalte reprezentații, care se vor întinde până în prima jumătate a lunii octombrie, să se desfășoare de la ora 19.00.

Garda Apulum este o trupă de reconstituie istorică antică compusă din patru formații: Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis.

Formațiile sunt alcătuite din voluntari albaiulieni care încercă să reconstituie aspecte militare și civile ale istoriei daco-romane, având accentul pus pe promovarea patrimoniului local.

Trupele au luat naștere în urma unor proiecte derulate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, fiind coordonate de istoricii albaiulieni Liviu Zgârciu și Tudor Roșu.

Spectacolele sunt susținute de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia și Asociației pentru Istorie Vie Alba Iulia.

Sursa: alba24

Detalii

Data:
13 aprilie, 2018
Timp:
18:00
Preţ:
INTRARE LIBERĂ

Organizatori

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia
Primăria Municipiului Alba Iulia
Asociația pentru Istorie Vie Alba Iulia.

Loc de întâlnire

POARTA A IV-A A CETĂŢII ALBA CAROLINA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Română