PROIECTARE DOCUMENTAR „POȘTAȘUL CUMSECADE“

Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

PROIECTARE DOCUMENTAR „POȘTAȘUL CUMSECADE“

27 iulie, 2018 la 21:00 - 23:00

INTRARE LIBERĂ

Seria de evenimente „Proiecții cu reflecții”, continuă cu a patra proiecție din programul KineDok 2018 la Forum Apulum oferit de către One World Romania.
Vineri, 27 iulie 2018, de la ora 21:00, va fi proiectat documentarul „Poştaşul cumsecade”, o coproducție Bulgaria – Finlanda din 2016 la Casa Forum.

Poștașul cumsecade
Tonislav Hristov | Bulgaria, Finlanda | 2016 | 82 minute
Limba vorbită: bulgară | subtitrare în limba română și engleză

Golyam Dervent, un sat pe jumătate părăsit de la graniţa Bulgariei cu Turcia, a rezistat invadatorilor încă din vremea Imperiului
Roman. În prezent, populaţia minusculă a satului ezită între generozitate şi prejudecată, confruntată cu o criză europeană de proporţii: refugiaţi sirieni încearcă să treacă noaptea dinspre Turcia spre Europa pe uliţele Derventului.  Pentru că satul se află în pragul alegerilor, refugiaţii devin parte a agendei electorale: cei 38 de săteni pensionari au de ales între poştaşul satului, care intenţionează să îi invite pe refugiaţi să se stabilească acolo ca să-l repopuleze; oponentul său şomer, care doreşte întoarcerea comunismului şi crede că Bulgaria e numai pentru bulgari, şi actuala primăriţă care admite că nu prea-i pasă de nimic.
Atent coregrafiat, într-un ritm ce respectă viaţa locului, acesta e un film urgent ce aduce în prim-plan anxietăţi majore care au determinat deja decizii drastice în alte contexte electorale.

Trailer film: https://vimeo.com/190063324
—————————————–
KineDok powered by One World Romania este un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Programul se desfăsoară în paralel în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. În cadrul celei de-a patra ediții, 16 documentare produse în țările partenere vor fi proiectate în numeroase spații neconvenționale din țară. Sub forma unei experienţe care trece dincolo de pereţii tradiţionali ai sălii de cinema, Kinedok invită publicul nu doar să vadă un film pe un ecran mare, ci chiar să se întâlnească cu realizatorii sau protagoniştii filmelor favorite într-un mediu informal.

—————————————-

KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania

www.forumapulum.ro
www.oneworld.ro
www.kinedok.net

Detalii

Data:
27 iulie, 2018
Timp:
21:00 - 23:00
Preţ:
INTRARE LIBERĂ
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Casa Forum
Str. Regina Maria, 18
Alba Iulia, Alba 510103 România
+ Harta Google
Sit web:
www.forumapulum.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Română